Romenstad Hytter

Romenstad Hytter
Unsetveien 513, 2484 Rendalen
Tlf. 62 46 87 63 / 916 37 475
post@romenstad.no
www.romenstad.no

På Romenstad ønsker tre generasjoner deg velkommen til gards. Bestemor Gulle og Bestefar Ole Karl har hovedansvaret for turismen,  Katharina og Odd for gårdsdrifta, Tiril og Ole Erik for å leke med de andre barna som kommer på besøk.

Vi ønsker å kunne formidle tradisjonen og historien som har vært på garden i generasjoner – gjennom opplevelse, historiefortelling, bygninger og mat. Alle er vi levende opptatt av arbeidet på gården, og av at dere som kommer til oss skal få et så bra opphold som mulig!

Overnatting
«Buloftet» på gården er fra først på 1800-tallet. Her har vi plass til fire. I samme bygning ligger også Vevstua som har plass for 2. På gården ligger også den sjeldne Barfrøstua fra 1600 tallet, hvor fem personer kan overnatte. Seterstua på setervollen vår har ni overnattingsplasser. På setervollen ligger også Seterbo med plass til fire, Veslebua med plass til tre, Misterhytta med plass til 8 fordelt på 4 soverom og Mathishytta med plass til 8 i 3 soverom.

Kulturminnepark
Vi tar deg med på en spennende vandring i gammel fangsthistorie. Her vandrer vi blant gamle fangstgroper som vitner om stor aktivitet for flere hundre år siden. Du får også oppleve et rekonstruert fangstanlegg, der du kan se hvordan fangstgropene fungerte når de var i bruk. Vi serverer deg gjerne tradisjonsmat fra Rendalen i forbindelse med en dag med kulturhistorie.

Padling
Å gli av gårde i en kano over blikkstille vann, med naturen så tett innpå, gir deg en forunderlig avstand til hverdagen. Fuglelivet fortsetter uforstyrret av kanoen, og det ligger en duft av blomstring og sommer omkring deg. Du får oppleve den norske naturen på pulsen!