Sommerleir

Camp Bjøntegaard
Hver sommer siden 1946 har hundrevis av barn fått oppleve spennende ferieuker her på Hanestad. Kanskje er det første gang de er hjemmefra så lenge, og for noen er det faktisk første natt uten mor og far.

Mange av dere sitter kanskje selv med minner fra da dere ble sendt på sommerleir, enten det var på en øy i Oslofjorden eller langt opp i Østerdalen hvor skogene virket endeløse da du kikket ut av togvinduet? Kanskje satt du med en skrekkbalndet fryd: du hadde nettopp tatt farvel med mor og far men gledet deg til alle opplevelsene som lå foran deg?

I løpet av disse sommerukene fikk du og mange andre et utall av ferieminner, varige vennskapsbånd ble knyttet og kanskje kom den første forelskelsen?

Vi ønsker fortsatt å skape disse gode minnene og ønsker derfor fremdeles velkommen til sommerleir her på Hanestad.

Tett på naturen og dyra
Leiren ligger idyllisk plassert i dalbunnen med kort vei til glomma, skog, fjell og innsjø. Mulighetene er mange, og i løpet av en sommeruke tar vi deg med på turer hvor du får oppleve mangfoldet av dyr, planter og geologi enten det er til fots, på hesteryggen, på sykkelsetet eller i kajakken.

Etter en lang sykkeltur kan du avkjøle deg i spruten fra fossen i Tegningfallet og nistepakka kan spises på kanten av Jutulhogget mens du kjenner suget i magen når du kikker ned. Dagen kan avsluttes i gapahuken mens bålet skaper stemning for en spøkelseshistorie….

Full rulle hele dagen
I tillegg til alle turene i nærområdet har vi et utall av aktiviteter på leirområdet. Alt fra utendørs oppvarmet svømmebasseng, paintball, pil og bue og klatring i et 12m høyt tårn, til skaterampa hvor ferdighetene på skateboardet stiger bratt gjennom uka. Du får overnatte ute i gapahuk og lavvo, og du får grille så mye pølser du bare vil!

Kanskje tar vi turen opp til fjellvannet Harsjøen hvor vi kjører romperister, seiler eller padler i kano og kajakk. Dagen kan avsluttes med en fisketur etter storgjedda som lurer i sivet før vi tar kvelden i hytta.

Variasjon og valgfrihet er med på å skape sommerminnene.