Leirskole

Leirskole i de dype Østerdalsskoger
Bjøntegaard Leirskole er en godkjent leirskole som er medlem i Norsk Leirskoleforening. Leirskolen har hovedsesong mellom mai og oktober, og kapasitet på inntil 3 skoleklasser / 70 elever.

Leirskolen startet opp i 1995 da daværende driver, Ole Bjøntegaard, ønsket å utvide driften på Camp Bjøntegaard. Man tok utgangspunkt i den historikk, kultur og natur som finnes i nærområdet, og lagde et variert undervisningsopplegg.

Et opphold på leirskole skal gi deg en annerledes opplevelse! Ikke minst skal du få oppleve et annerledes klasserom enn det du vanligvis har, men i tillegg skal du også få oppleve en uke med masse aktiviteter, nye venner og erfaringer.

Hos oss er det friluftslivet som står i hovedfokus og alle aktiviteter og undervisning skjer utendørs. For mange er nettopp dette en ny opplevelse og noen erfarer betydningen i ordtaket «det finnes ikke dårlig vær, bare dårlige klær» og hvor viktig det er med en ordentlig matpakke som skal holde en hel dag!

Natur – Læring – Vekst
Bjøntegaard har drevet leirvirksomhet for barn og unge helt siden 1946, og det gir oss et godt utgangspunkt for å gi elevene en unik opplevelse. Verdiordene våre Natur – Læring – Vekst gjenspeiler hva vi ønsker å formidle i løpet av uka. Et variert undervisnings- og aktivitetstilbud gjør at en leirskoleuke hos oss kan inneholde alt fra tjærebrenning, førstehjelp, ridning og klatring til bålkos, pølsegrilling og en klar stjernehimmel.

Naturen er verdens beste og mest spennende klasserom!