Camp Bjøntegaard

Camp Bjøntegaard
2478 Hanestad
Tlf. 932 89 639
leirskole@bjontegaard.no
www.bjontegaard.no

Bjøntegaard har en lang og stolt historie. Stedet ble bygd som skysstasjon i 1894, og således vært et naturlig knutepunkt og møtested på Hanestad i hjertet av Østerdalen i godt over 100 år. I 1946 startet de daværende eierne, Jens og Margit Bjøntegaard, med leirdrift for første gang. I 1982 overleverte de livsverket til sønnen Ole. Han utviklet driften med leirskole på vår og høst i 1995, og drev stedet frem til 2009.

Ingun og Lars Erik Bjøntegaard er nå 3. generasjon som ønsker deg velkommen til en annerledes og spennende ferieopplevelse. Det er fortsatt en familiebedrift – og slik bæres arven og den gode tradisjonen videre.

Å komme til en helt annen verden
De første årene var det leir for unger helt ned i 3-4 årsalderen i sommerferier, vinterferier, jul og påske. Manga av barna tilbakte opp til fire uker i slengen på sommerleir hos Margit og Jens. Fordi de trivdes og fordi det var moro! Det var mye å finne på og mange morsomme aktiviteter hos den driftige familien på det idylliske stedet omkranset av vann, skog og fjell.

Margit og Jens var glad i unger. Det var derfor de fylte stedet sitt med massevis av dem hvert år når sola tok skikkelig tak og graset ble grønt på Hanestad. Innimellom rakk de å få fire egne barn også – Ida, Ole, Anne Cathrine og Sigvart.

Mer midt i naturen enn på Bjøntegaard var det ikke mulig å komme, og Margit og Jens var mestere i år gi ungene som kom på besøk gode opplevelser og minner med utgangspunkt i de naturgitte fortrinnene til stedet. For barna, de fleste av dem kom fra Oslo-oområdet, var en sommerleir på Hanestad som å komme til en helt annen verden!

Tidene har forandret seg
Siden den første sommerleiren i 1946 har det vært hundrevis av barn her hver eneste sommer. Fortsatt knyttes varige vennskapsbånd mellom barn fra mange deler av landet i løpet av noen leiruker på Camp Bjøntegaard. Det skapes stadig minner for livet gjennom aktiviteter, lek og sosialt fellesskap. Hestene, grisene, endene, sauene og kaninene er her som før. Det bades, fiskes og gjøres utflukter i skog og fjell også – akkurat som i 1946.

Velkommen til en annerledes ferieopplevelse!