Haugsetvollen

Gunn Randi Finstad
Ustu Haugset, 2484 Rendalen
Tlf. 62 46 83 90 / 995 601 71
gunnrandifinstad@hotmail.com

Da Gunn Randi var lita, var hun alltid med bestemor og bestefar på setra om sommeren. Jeg husker spesielt godt at fjøsstellene var så trivelige. Hadde de ei ledig stund, gikk de en tur i skogen eller i fjellet. De gode opplevelsene fra min barndom er noe av det jeg sammen med Gjermund og barna Silje, Elen og Gunnhild ønsker å føre videre til de som vokser opp i dag.

Seterferie
På ei tradisjonell seter med melkekyr tilbyr vi seterferie for hele familien.  På Haugsetvollen kan du være med på fjøsstellet, og oppleve den helt spesielle samhørigheten med dyra.


Ungene kan leke med kalvene på setertrøa og plaske i bekken – slik de har gjort til alle tider.

Dere kan overnatte i ei hytte med fire sengeplasser, ei hytte med familiekøye eller ei seterstue med to familiekøyer. Hyttene på vollen har både vedovn, propanovn og kjøkkenutstyr.

Vi har tatt imot gjester helt siden besteforelda til Gunn Randi drev setra. Mange kommer tilbake år etter år. Så vil du være vår gjest, kan det lønne seg å være tidlig ute!

Turmuligheter i området
I nærområdene til Haugsetvollen finnes flotte turmuligheter. Vi kan by på et rikt fugleliv, fiske i vatn og elver. Her har det vandret mennesker siden steinalderen, og ikke langt unna setra er det gjort spennende kulturminnefunn.

Elva Sølna finner du like ved, og den bukter seg stille nedover mot Sølensjøen. Hva med en tur til Fiskevollen som kan nås både til fots og til vanns?

Det er også flotte fjellstier og veier gjennom de andre setergrendene for den som ønsker seg en sykkeltur eller kanskje du foretrekker å vandre i fjellet?