Fiske

Nystu Undset
Ro oter, jakt på storfisken med tørrflue eller bli med oss på isfiske. I Spekedalen kan vi tilby leie av båt og husvære sammen med en fin fiskeopplevelse i sjø, tjern og elv. Kanskje vil du være med oss og legge ned din egen rakfisk? Eller komme tett på ørret og harr i Unsetåa.

Fiske i Rendalen
Den som vil prøve fiskelykken, kan oppsøke både bortgjemte bekker, brusende elver, idylliske fjellvann og store innsjøer. Mistra ble av Fridtjof Nansen kalt Norges beste ørretelv – den finne du i Rendalen, naturligvis.

Den har sitt utspring i fjellene i øst, og på sin vei sørover mot Storsjøen skjærer den seg ned i trange og ville juv. Drevne fiskere oppsøker gjerne de mest utilgjengelige områdene av Mistra for det er nettopp her de beste fiskeplassene finnes. Rendalen Naturligvis hjelper deg å finne dem.

Historisk fiske
På sjøene som Storsjøen og Sølensjøen kan du få være med på garnfiske. Her har bofaste og besøkende i Rendalen forsynt seg av rike fiskeressurser helt siden steinalderen. Det vet vi fordi det er gjort funn som  beviser aktivt fiske mange tusen år tilbake i tid. Vi kan godt lære deg å tilberede nytrukket fisk i kokegrop slik våre forfedre gjorde det. Har du tid – har vi!