Åkrådalen

Marit Kveen og Jens Tore Løken
Gamle Kongevei 3940
2484 Rendalen
Tlf. 990 12 131 / 907 51 415
marit@akradalen.no
jens.tore@akradalen.no
www.akradalen.no

Ved foten av den mektige fjellformasjonen Sølen (1755 moh.) og ved Norges største innlandsfiskevær Fiskevollen ved Sølensjøen finner du setra Åkrådalen. Seterdrifta opphørte i 1957, men vi slipper forsatt kyr på beite her, og ny virksomhet holder området levende.

Setra, med sin flotte beliggenhet med utsyn mot sjø og fjell, gir oss både kvile og ny energi. I 2007 startet vi et møysommelig arbeid med restaurering av seterstua. I 2012 var vi klare til å ta i bruk det gamle fjøset fra 1922 til selskapslokale. Det er blitt et særpreget og trivelig lokale med plass til inntil 70 personer.

Ved siden av tradisjonelt gardsbruk med mjølkeproduksjon, er vi begge utdannet naturguider og er opptatt av å formidle den rike natur- og kulturhistorien i dette området.
I tillegg liker vi også å formidle sang og lyrikk som en del av opplevelsen, gjerne kombinert med lokal mat fra Rendalen. Planlegger du feiring av bursdag, vennefest, bryllup, tur med kollegaer, slektstreff eller noe helt annet? Ta kontakt!

Lokal mat
Vi satser på lokal tradisjonsmat med hovedvekt på sik fra Sølensjøen og vilt fra skogene og fjellet i Rendalen.

På bestilling serverer vi enkle lunsj/middagsretter, kaffe og kaker. Kanskje du har noe du vil feire og har lyst på en spesiell atmosfære langt til fjells? Er du lærer og har lyst til å gi elevene en alternativ skoledag, kan vi være behjelpelige med tilrettelegging for undervisning og servering av mat. Eller kanskje du er medlem i et historielag, turlag, bygdekvinnelag eller you name it! Vi tilrettelegger for at nettopp du skal få en opplevelse av de sjeldne.

Padling
Vi har 6 kajakker til utleie, eller med oss som turfølge i dette fantastiske padle-eldoradoet. Du kan ta med telt og sove ute et døgn eller flere eller ta en dagstur med utgangspunkt fra Fiskevollen. Her kan du oppleve beveren på kloss hold, se ren eller elg, lytte til fuglekvitter eller bare være til stede med alle sanser åpne.

Turfølge/guiding
Hovedattraksjonen du må få med deg, er omvisning og guiding på Fiskevollen, det gamle og velkjente fiskeværet med sine buer, naust og tjell som utgjorde et eget samfunn her langt til fjells. Fisken berget rendølene gjennom magre år og mye av redskapen de brukte er fortsatt bevart. Vi forteller deg historien. Kanskje får du kjøpt fersk eller røkt sik av en lokal fisker som fortsatt bruker store deler av sommeren på å dra opp fisk.

Har du lyst på en tur oppi Sølen, anbefaler vi en guidet tur til restene av et gammelt fangstanlegg for ren som ligger i Vesleskaret. Renfangst har lange tradisjoner her og viltet har i lang tid hatt stor betydning både som matauk og inntektskilde. Et annet turforslag er en guidet dagstur til Sølenhølet; katedralen i Sølen. Vi tar med oss matpakke og beveger oss inn i et storslått landskap med spennende geologi.