Brynhilds Tradisjonsbakst

Brynhild Lervang
Midtskogen
Tlf. 412 66 012
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

I bakeriet hjemme på gården lager jeg tradisjonsbakst fra Rendalen, det meste stekt på takke. Spesialitetene mine er sirupstynnkake, skrivebrød, læmse og potetlefse. Til jul baker jeg også tradisjonell julebakst som goro, sirupsnipper og fattigmann. Jeg har lenge vært levende opptatt av lokale mat- og baksttradisjoner, og av å bringe disse videre. Jeg er utdannet husstellærer, og jobbet som det i mange år.  Jeg liker å lære bort det jeg kan og holder kurs i lefse- og sirupstynnkakebaking.
brynhildEbrynhildE
Sirupstynnkake
Jeg er mest kjent for min sirupstynnkake. Dette er tradisjonsbakst fra Østerdalen, med en helt spesiell plass i hjertet til alle rendøler. Sirupstynnkaka får du ikke kjøpt i hvilken som helst butikk!

Kaka bakes til en tynn leiv, stekes på takke, smøres med ei kosse (røre) av sirup, fløte og kardemomme. Til slutt brettes den sammen, stekes til den får en fin, gyllen brunfarge, og så skjæres i stykker på rundt 10 x 10 cm.

Sirupstynnkaka smaker fortreffelig sammen med kaffe!
Bakekurs
Jeg synes det er meningsfylt å føre Rendalens lange og rike baketradisjon videre. Derfor holder jeg kurs i baking av lefse og sirupstynnkake. Kontakt meg dersom dette er noe for deg eller dere!

Bestill baksten i god tid

Det er rift om sirupstynnkakene, og jeg klarer ikke alltid å levere til alle som vil ha den. Du må derfor være tidlig ute for å bestille om du ønsker denne baksten til en spesiell anledning. I Rendalen Flerbrukshus kan du få kjøpt sirupstynnkake fra Brynhilds Tradisjonsbakst.