Vi starter turen med å gjøre i stand bikkjene, og det er i hverfall ingen tvil om hva de har lyst til.
Vi setter av gårde etter at vertskapet har fortalt oss litt om hvordan vi skal stoppe og bremse - det aller viktigste å lære sa de. Men i det bikkjene er i gang, så husket vi pent lite av det som ble sagt, her er det visst bare å holde seg fast.
Så roer det hele seg ned. Bikkjene jobber jevnt og trutt foran sleden, og vi får tid til å nyte stillheten. Fantastisk å kunne bevege seg så stille ...
Plutselig letter en rype ved siden av sleden og farten øker brått. Obs, det var vi ikke forberedt på. Hvor havner vi nå mon tro, følger de rypa? Neida  - bikkjene våkner til liv, men følger det opptråkkede sporet.
Vi tar oss tid til stopp underveis, og bikkjene er sosiale overfor både folk og artsfrender. Vertskapet tar seg tid til å fortelle om Rendalens historie og hvordan landskapet ble dannet. Og de serverer oss varm kaffe med en sjokoladebit til.
Vi lar oss fortrylle både av de spennende historien og de arbeidssomme bikkjene som er dypt konsenterte om sin oppgave.
Sola er i ferd med å gå ned og mørket komme smygende i det vi passerer noen myrer på vei ned igjen fra fjellet. Plutselig letter en ørn og seiler rett over hodene våre, bikkjene rykker til og det samme gjør vi. Dette setter prikken over i'en for dagens naturopplevelse.
I Rendalen er det mulighter for både dagsturer og overnattingsturer med hundespann. Det organiseres også kortere turer i nærområdet som tilrettelegges for barn.