Vi var to venninner som hadde bestemt oss for å prøve noe nytt. Vi ville oppleve naturen fra en kajakk. Hos Rendalen Naturligvis fikk vi muligheten.
Etter noen gode råd, tok vi de første litt vaklende åretakene. Det frista ikke med en dukkert i fjellvannet, men det føltes som om det var en viss mulighet for at vi kunne få med det på kjøpet. Etter kort tid ble det hele tryggere og vi seilte gjennom naturen for egen kraft.
Etter en flott tur nedover elva var tiden inne for en pause. Ikke helt uten problemer kom vi oss ut av kajakken, og fikk fast grunn under føttene. Kaffekjele og trekopp kom opp av sekken.
Ingenting smaker bedre enn selvlaget mat fra bål etter litt anstrengelse i naturen. Bålet sprakte og samtalen gikk rundt Rendalens fascinerende natur.
Etter en strekk i lyngen var det på tide å legge ut på igjen. Med en hjelpende  hånd gikk det greit.
Turen vår gikk til Fiskevollen ved Sølensjøens bredd. Dette er Rendalen lille perle og Norges eldste og største innlandsfiskevær. Selv med Sølenmassivet ruvende i bakgrunnen var det historien om menneskene fra Rendalen,  som var mest framtredende på Fiskevollen med fiskebuer helt tilbake til 1700-tallet. Turfølget vårt hadde mye å fortelle...
Etter en lang dag i fjellet, med litt mer fysisk aktivitet enn vi er vant med, var det godt å legge kajakkene på land. Inntrykkene var mange, og vi følte oss priviligerte som hadde fått delta på turen. 
Da vi kom inn i seterstua til Marit og Jens Tore, var bordet ferdig dekket. Akkurat da var det godt å slippe å lage maten selv. Vi satte til livs et måltid med seterkost, før vi mette på opplevelser og mat satte kursen mot byen igjen. Dette kan vi leve lenge på. Og vi kommer tilbake...